voorkant
kleuters buiten
kleuterklas
bieb
aula

Schoolnieuws

Week 5!

Week 5 zit er alweer op! Deze week hebben de kinderen van de PPT mooie projecten afgerond en zijn we naar de techniek geweest. De kinderen hebben een mobieltjeshouder of een ballonracer gemaakt.

In de bijlage vinden jullie naast foto's en filmpjes van bovenstaande ook de planning voor de boekbesprekingen.

Goed weekend gewenst! ☺️

Deze week in groep 8A

Deze week zijn de 'All about me bags' mee naar school genomen: we zijn benieuwd hoe goed de kinderen elkaar al kennen en van wie we nog iets nieuws leren! Volgende week gaan we hier mee verder.

We hebben de afgelopen weken aandacht besteed aan de politiek middels het boekje van de "Derde Kamer" We hebben lessen gedaan over: democratie, de baas van Nederland, Prinsjesdag en de verkiezingen. Vandaag hebben we het boekje uitgekregen, deze is dus mee naar huis. Als eindproject hebben we in tweetallen verkiezingsposters gemaakt (zie foto in de bijlage)

Het circuit was deze week bij juffrouw Liselotte en meester Swen. We hebben geknipt en geplakt.

Met rekenen werkten we aan de volgende doelen: 1. volgorde van berekeningen (x : + -) 2. Delen met kommagetallen (18,88: 5,9) en hierbij dus afronden 3. de oude prijs uitrekenen als je de nieuwe prijs en het kortingspercentage weet 4. het totaal uitrekenen aan de hand van een percentage 5. Rekenen met tijdzones 6. Rekenen met digitale tijd

In de spellingles hebben categorie 11 herhaald. Kunnen de kinderen thuis vertellen welke categorie dit is?

Het eerste thema van taal, "politiek" is vandaag afgesloten. De eerste taaltoets is daarmee ook afgenomen. Vraag maar eens naar het resultaat. Naar aanleiding van de toets hebben we nog wat grammatica herhaald en geoefend. volgende week beginnen we met een nieuw thema: "vrienden"

Donderdag hebben we het oefenen van de kaart van "de wereld" afgesloten met de topotoets. Vanaf volgende week gaan we bezig met Zuid-Amerika.

Op donderdagmiddag heeft juffrouw Inge les 1 gegeven van " Ik leer leren" Het ging over het maken van een mindmap. Vraag uw kind hier maar eens naar!

Op dinsdag- en donderdagavond hebben we veel kinderen gezien voor de startgesprekken. We vonden het erg fijn om de kinderen zo nog beter te leren kennen.

Deze week hebben we veel ballen verdiend voor in de vaas, de "eindstreep"" komst steeds dichterbij, super! Op naar weer een nieuwe topweek met onder andere techniek op maandag!

Heel fijn weekend samen!
juf Jessica en juf Marieke

Start van de week!

Gisteren de week fanatiek begonnen met een leuke gymles!

Gymles

Een gymles vol met: enthousiasme, plezier, vertrouwen in elkaar, moed, elkaar helpen, doorzetten, kamelenrace, acrogym en korfbal.


Al met al een “fantastische” gymles.😃

deze website is gerealiseerd door Heutink ICT